Controlant en DHL: partners in emissiereductie

Controlant en DHL bundelen hun krachten voor duurzaamheid
Vermindering van uitstoot en verhogen van efficiëntie in internationale logistiek staat hoog op de agenda van DHL's partners. De wereldwijde toename van CO2-uitstoot is één van de grootste milieutechnische en economische uitdagingen van onze tijd. Daarom bundelden DHL en Controlant hun krachten om duurzame transportalternatieven te ontwikkelen.

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Controlant en we zetten ons in voor leiderschap in bedrijfsduurzaamheid. De visie van Controlant is om met behulp van mensen en technologie zero-waste supply chains te realiseren voor onze partners en onze planeet. EcoVadis, een van 's werelds meest vertrouwde aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, gaf Controlant een zilveren rating. Daarmee behoort Controlant tot de top 15% van bedrijven in duurzaamheid in verschillende industrieën.


Saga IoT van Controlant zijn herbruikbare apparaten voor precieze real-time monitoring van producten in de supply chain.

De inzet van Controlant vertaalt zich in specifieke duurzaamheidsdoelen 
In mei 2023 liet Controlant haar wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen valideren door het Science Based Target initiative (SBTi). Ons doel is om de absolute scope 1 en scope 2 broeikasgasemissies tegen 2030 met 42% te verminderen ten opzichte van het basisjaar 2022. Daarnaast zetten we ons in om de scope 3 emissies te meten en verminderen.

In 2023 zette Controlant aanzienlijke stappen richting dit doel door de totale emissies met 32% en de emissies van scope 1 en 2 met 38% te verminderen. Hierdoor ligt het bedrijf op koers om haar wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor 2030 te halen. Controlant heeft duurzame praktijken geïmplementeerd in haar eigen bedrijfsvoering, met prioriteit voor het aanpakken van milieu-, sociale en bestuurlijke behoeften in haar operationele activiteiten, producten en oplossingen buiten haar eigen waardeketen.

Om onze inzet voor het milieu verder te verbeteren, hebben we een robuuste CO2-boekhouding opgezet, voeren we levenscyclusanalyses uit en gebruiken we waar mogelijk hernieuwbare energie. Controlant loopt voorop in continue productinnovatie, en bevordert een circulaire economie binnen de wereldwijde farmaceutische supply chains. Door afval te elimineren in een van de meest kritische supply chains ter wereld, draagt Controlant bij aan verantwoorde supply chains en een duurzamere toekomst voor de planeet en voor patiënten.


Aurora van Controlant biedt geautomatiseerde zichtbaarheid en real-time tracking voor zero-waste end-to-end farmaceutische supply chains.

DHL GoGreen Plus ondersteunt Controlant's duurzaamheidsdoelen
Het vinden van partners die voldoen aan onze duurzaamheidsnormen is voor ons essentieel. DHL GoGreen Plus ondersteunt Controlant's voortdurende inzet voor duurzame bedrijfsvoering. Als onderdeel van de particuliere sector en het bredere farmaceutische ecosysteem, kunnen Controlant en DHL samenwerken aan oplossingen en waardevolle partnerships waarmee we de belangrijkste klimaatuitdagingen waar de wereld nu mee te maken heeft, kunnen aanpakken.

De samenwerking met DHL in de waardeketen ondersteunt Controlant’s streven naar zero-waste bedrijfsvoering voor haar zakelijke partners en voor onze aarde.
 

Lees meer over DHL GoGreen Plus
Lees meer over Controlant